Artcars

1. The Iceberg (2014)

Omdat artcars (rijdende kunstinstallaties met soundsystems) veelal schepen zijn bouwden wij een ijsberg in de woestijn. Er waren geen schepen dit jaar. We waren de enige artcar. Toen kon alles.

.

.
.

 

 

2. De Draak (2016)

Twee jaar later wilden we groter. Dit was een van de weinige bouwtekeningen. Ik overzag en koppelde alle verschillende bouwteams; lassers, geluidtechnici, vlammenwerpers, decoratie, transport en power. In de woestijn nog vijf dagen lassen en bouwen is zwaarder dan je denkt. Katoenen ‘huid’ rond de neusgaten kan je prima nathouden met water, dan vliegt het niet in de fik.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 

 

3. Dändy the Flaming Mantis (2018)

Weer twee jaar later bedachten we een meer lange termijn plan voor onze artcars. Voor onze tientonner haalde ik mijn groot rijbewijs. Rond het oude Ruigoord-thema de Insekten Sekte maakte ik via het hoofdthema ‘metamorfose’ de vuurvlieg. Een maand lang bouwen in Nederland zodat we minder in de woestijn hoefden te bouwen. Met vlammenwerpers en een aanzienlijk groter soundsystem. We trokken met de 6-wiel aandrijving de grootste aggregaat van het festival achter ons aan. En dat werd natuurlijk de lichtgevende staart van de vuurvlieg. No hippies were harmed.
.
.
.
.
.

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven