Reizen

De draai van de aarde zie je alleen met een ander perspectief op tijd. In de woestijn van Namibië (Fish River Canyon) is vrijwel geen lichtvervuiling. Door mijn camera op statief een uur licht te laten vangen zie je de strepen van licht die sterren maken. De aarde draait om zijn zuidelijke as hier. Na een paar minuten ben ik stappen gaan tellen hoe ik via de autowrakken naar de truck kon lopen. Na drie kwartier sprintte ik terug en kon na een paar minuten zoeken weer mijn camera vinden die nog steeds trouw aan het belichten was. Daar in het donker naar toe gelopen om de foto niet te verpesten. De vlek in het midden is de middelste schijf van de melkweg waar de dichtheid van omliggende sterren het hoogst is.

Onderweg naar een totale maansverduistering in Namibië.

Kaap de Goede Hoop. Ik stond al een minuut te wachten tot er iemand over het kleine stukje asfalt ging lopen om de foto af te maken. Gelukkig was daar mijn moeder opeens!

Herero vrouw.

Oryx.

Social weaver bird, Namibië.

Etosha Namibië.

Victoria Falls in Zimbabwe.

Sesriem Namibië.

Okavango delta in Botswana.

Rio de Janeiro vanaf Sugarloaf Mountain.

Morfo vlinder in Costa Rica.

Spaanse kant van de Pyreneeën.

Dok op NDSM in Amsterdam.

Bilbao.

Lissabon.

Salamanca.

Brazilië.

Type uw zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven